Welkom bij Imkerij MellindeHet bijenhouden is gestart als hobby in het voorjaar van 1976 in Achtienhoven, voormalig gemeente Maartensdijk. Inmiddels is het uitgebreid tot een imkerij met museum (40m) inclusief educatieve ruimte. Imkerij Mellinde telt zo'n 40 bijenvolken. Deze staan verspreid over verschillende locaties.

Bij ons kunt u terecht voor de best beoordeelde streekhoning, zonder enige toevoegingen. Naast de verschillende soorten honing zijn er ook andere bijenproducten verkrijgbaar. Onder andere honingwijn, honingkoek, propolis, stuifmeelpollen, boenwas en kaarsen. Regelmatig zijn we op evenementen aanwezig, houd u daarom onze agenda in de gaten. Naast de verkoop is het mogelijk om alles te weten te komen over het 'bijenleven' in het museum.

Komt u gerust eens langs!
ImkerijHet nakijken van het bijenvolk.


VerkoopWe reizen met de bijenvolken de bloemen achterna. De hoofdbijenstand bevindt zich in Maartensdijk. Van daaruit worden de bijen verplaatst naar gebieden waar op dat moment bloemen bloeien. In het vroege voorjaar gaan de volken naar de griendvelden voor de wilgenbloesem. Als de fruitbomen in de bloei komen worden de bijen gebracht naar boomgaarden en ander kleinfruit. Midden in de zomer plaatsen we de bijenvolken daar waar veel acacia- en lindebomen staan. In de nazomer gaan de bijen naar de heidevelden.

Elk gebied leverd zijn eigen heerlijke streekhoning op!
Imkerij Mellinde
Copyright 1979-2024
KvK 68954204
Contact
Beheer
Deze website is ontwikkeld door Romilan ICT